Tuesday, July 16
Home»Curățenie»Dezinfectarea scutecelor din pânză
CurățenieÎngrijire personală

Dezinfectarea scutecelor din pânză

Iată câțiva aditivi de rufe obișnuiți și metode de dezinfectarea scutecelor / igienizarea acestora.

Inălbitor cu clor: Înălbitorul cu clor este un dezinfectant obișnuit. Dezavantajul este că este o substanță caustică (capabilă să ardă sau să se corodeze). Ai grijă când îl manipulezi. Ai grijă să nu-l verși în niciun fel sau să inhali direct fumul.

Diluează înălbitorul în apă înainte de a adăuga elementele pe care le dezinfectezi. Utilizează tava de înălbitor de pe aparat, dacă are una.

Te rugăm să reții că PUL este rezistent la culoare, deci nu se va estompa. Cu toate acestea, orice țesături din tricot sau bumbac se pot estompa chiar și într-o soluție de înălbitor diluată corespunzător.  (Acestea pot include articole precum șervețele de pânză, scutece WAHM și articole adaptate, de exemplu).

Înălbitorul este al doilea cel mai frecvent dezinfectant după apa fierbinte și este des folosit la curățenie.  În timp ce ucide drojdia, nu ucide sporii drojdiei. Dacă tratezi drojdia, îți recomand de fapt metoda extractului de semințe de grapefruit enumerată mai jos. Dacă ești interesat, vei găsi aici documentația pe care am folosit-o pentru a ajunge la această recomandare.

Trebuie să utilizezi înălbitor care are cel puțin 5,25% hipoclorit de sodiu. Vei găsi aceste informații pe etichetă. Înălbitorul începe, de asemenea, să se descompună în timp și devine mai puțin eficient. Poți să-l păstrezi timp de aproximativ un an la temperatura camerei înainte ca acest lucru să înceapă să se întâmple. Dacă sticla este mai veche de un an, cumpără una nouă. Dacă nu ești sigur cât de veche este sticla, găsești codul de producție. Este adesea ștampilată pe gâtul sticlei. Poți utiliza apoi acest articol pentru a decoda data realizată. 

Scutecele pot fi dezinfectare cu metode ușoare
Scutecele pot fi dezinfectare cu metode ușoare

Cum se dezinfectează folosind înălbitor cu clor

Asigură-te că scutecele de pânză sunt spălate înainte de a trece la pasul 1. Înmuierea cu înălbitor nu trebuie făcută pe scutece murdare.

Pasul 1: îți recomand să folosești apă caldă sau fierbinte (deși va funcționa și cu apă rece.) Este posibil să fi citit că dezinfectarea scutecelor cu înălbitorul trebuie făcută numai în apă rece. Nu este cazul, deoarece va funcționa în orice temperatură a apei. Diluează înălbitorul în apă ÎNAINTE înainte de a adăuga scutecele de pânză. Ai grijă să nu stropești cu înălbitorul. 

Pasul 2: înmoaie timp de 15 minute. Nu sunt necesare perioade mai lungi de înmuiere pentru că pot provoca uzura prematură a scutecelor.

Pasul 3: Clătește scutecele până când mirosul de înălbitor dispare. Poți face acest lucru cu clătiri calde în mașina de spălat sau în cada ta, sub fațetă. Este posibil să fie necesar să clătești de câteva ori pentru a elimina mirosul complet.

Iată ratele de diluare:

Încărcător superior (Non-HE):Mic- 1/3 cană, Mediu – 1/2 cană, Mare/XL- 3/4 cană
Încărcător superior (HE):Mic- 1/4 cană, Mediu- 1/3 cană, Large- 1/2 cană
Cadă obișnuită:Mic- 1/4 cană, Mediu- 1/3 cană, Large- 1/2 cană
Cadă de grădină:1/4 plin – 1/2 cană
Cadă de grădină:1 lingură pe galon de apă

Sfat: Poartă mănuși dacă înmoi sau clătești într-o cadă, chiuvetă sau găleată. Asigură-te că toate articolele sunt complet scufundate în apă cu înălbitor. Agită ușor scutecele înainte de înmuiere pentru a te asigura că totul este umed și amestecat corect.


Extract de semințe de grapefruit: sintetizat din semințele și pulpa grapefruitului, este un microbicid cu spectru foarte larg, bactericid, fungicid, antiparazitar și antiviral.

Este scump, deci celelalte opțiuni de aici sunt mult mai economice pentru alte dezinfectări, dar când vine vorba de drojdie – acesta este cel mai eficient mod de a-l opri să înainteze pe hainele și scutecele de pânză.

Aceasta nu este o alternativă naturală. Există studii limitate, dar cele existente indică conservanții din GSE și nu GSE-ul propriu-zis fiind dezinfectantul. Așa că voi spune că aceasta este o opțiune eficientă, dar nu una naturală. GSE nu va estompa țesăturile din bumbac și tricot non-colorfast, ceea ce îl face o alternativă bună la înălbitor.

Cum se dezinfectează folosind extractul de semințe din grapefruit

Pentru dezinfectarea scutecelor: 2 linguri de GSE pentru o cantitate mare de rufe. Acest lucru poate fi adăugat chiar la ciclul principal de spălare cu orice detergent pe care îl utilizezi. Se spală și se usucă normal.

Apă oxigenată: Acesta este un înălbitor de oxigen lichid și se descompune în apă și oxigen.

Utilizează o soluție de 3% (ceea ce este disponibil în mod normal la majoritatea farmaciilor)

Reține că peroxidul de hidrogen poate deteriora țesăturile la fel ca înălbitorul, așa că testează rezistența la culoare și nu turna niciodată direct pe haine sau scutece din pânză.

Cum se folosește peroxidul de hidrogen pentru dezinfectarea scutecelor

Acest lucru trebuie făcut pe articolele curate, deja spălate.

Utilizează 1 cană în ceașca de înălbire a mașinii de spălat rufe pentru sarcini medii și 2 căni pentru sarcini mari. Folosește apă fierbinte și un ciclu de spălare de cel puțin 30 de minute. Dacă nu ai un ciclu suficient de lung, poți, fie să oprești ciclul, fie să-l scufunzi într-un alt vas, cum ar fi o cadă (1/2 cadă obișnuită este egală cu o sarcină mare).

Dacă nu ai o ceașcă de înălbitor, pornește aparatul fără a pune haine înăuntru. Așteaptă până când mașina ta este umplută cu apă, apoi adăugă peroxidul și lasă apa să se agite cu peroxidul din el înainte de a adăuga scutecele din pânză.

De ce nu recomand utilizarea Lysol Laundry Sanitizer

Eticheta Lysol Laundry Sanitizer spune că „ucide 99,9% din detergenții bacterieni lăsați în urmă” în privințadezinfectarea scutecelor. Ceea ce nu vei găsi pe etichetă este că „ucide doar bacteriile și nu are efect împotriva virușilor sau a ciupercilor, inclusiv a drojdiei”. Am primit aceste informații după ce am contactat Lysol direct prin e-mail. 

Drojdia și aftele sunt adesea motivele pentru care oamenii dezinfectează scutecele din pânză. Atenționare cumpărător. Acest produs nu va funcționa pe ele.

De ce nu recomand spălarea cu înălbitor

O spălare pentru dezinfectarea scutecelor cu înălbitor înseamnă că adaugi înălbitor la un ciclu de spălare obișnuit față de înmuierea lor. Vreau să mă asigur că recomand metodele care te acoperă în majoritatea cazurilor. Pentru ca o spălare cu înălbitor să fie cea mai eficientă, ai avea nevoie de cantitatea adecvată de apă care să acopere toate scutecele pentru o anumită perioadă de timp.. Acest lucru este FOARTE greu de controlat în multe mașini. De exemplu, mașinile HE folosesc cantități mici de apă. Și pentru unele mașini, chiar și cel mai lung ciclu nu este atât de lung.

Datorită acestor variabile, îți sugerez să iei calea sigură atunci când dorești să îți dezinfectezi rufele. Acest lucru poate însemna mai mult efort și timp, dar rezultatul tău este adesea mai bun.