Wednesday, January 15
Home»Prevenție»4 aspecte ale prevenirii foamei
Prevenție foame
PrevențieProtecție

4 aspecte ale prevenirii foamei

Milioane de oameni din întreaga lume se luptă cu foama, cu absența surselor de hrană disponibile. Din perspectiva noastră occidentală, acest lucru este adesea dificil de înțeles și dureros de imaginat. Cu toate acestea, lumea fără mâncare nu este lipsită de speranță. Aici ne concentrăm pe 4 moduri de a opri nu numai foamea în starea actuală, ci și de a preveni ca aceasta să se întâmple în primul rând.

1. Uită-te la viitor.

Ruperea ciclului foamei nu este posibilă fără o gândire asupra viitorului. Atât de multe țări suferă de foame din cauza lipsei de investiții- nimeni nu trimite ajutor, deoarece populația flămândă nu prosperă, populația nu prosperă, deoarece nu are suficientă hrană pentru a funcționa…iar coșmarul continuă. Investiția în viitor și alegerea liderilor inteligenți care au un plan de combatere a acestei epidemii este crucială pentru a pune capăt curentului și a preveni viitoarea foamete.

2. Concentrează-te asupra femeilor.

Femeile reprezintă 60% din foamea lumii. Femeile înfometate înseamnă bebeluși subnutriți sau sarcini eșuate, și chiar și acele sarcini care ajung la termen duc adesea la o altă viață afectată de foame.

Ele tind să sufere de foame mai des decât bărbații, deoarece femeile sunt mai susceptibile de a avea acces inegal la resurse, educație și venituri — toate pentru că tind să participe mai puțin la luarea deciziilor. Femeile sănătoase vor avea copii sănătoși, îi vor crește în copii sănătoși și vor crea adulți sănătoși.

3. Investește în creșterea animalelor și în agricultură.

Gândește-te la celebra zicală,  “Prinde-i unui om un pește și îl vei hrăni pentru o noapte. Învață un om să pescuiască și îl vei hrăni pentru o viață.” Producția durabilă de alimente este esențială pentru prevenirea foametei și pentru comunități sănătoase. Majoritatea țărilor înfometate au sisteme agricole slabe din cauza secetei sau a lipsei canalizării apei.

Cu toate acestea, nu seceta însăși este cea care erodează securitatea alimentară într-o populație. Adevărata problemă aici este o vulnerabilitate a zonelor la secetă din cauza subinvestițiilor cronice în terenurile și animalele lor.

Pământul unei populații poate fi infertil, așa că nimeni nu investește în îmbunătățirea acestuia, de teama unei reveniri reduse, dar pământul este infertil, deoarece oamenii nu au resursele pentru a-l cultiva; oamenii nu au resursele necesare pentru a cultiva pământul, deoarece nimeni nu investește în el. O investiție modestă poate rupe acest ciclu.

4. Află cum poți ajuta.

Foamea nu se va sfârși fără ajutorul nostru. Toți – fiecare ființă umană de pe planetă – trebuie să ne angajăm să luptăm împotriva foametei pentru ca aceasta să se termine. Ceva la fel de simplu ca voluntariatul la o cantină sau ceva la fel de radical ca campania “TRANSFORMAREA RESURSELOR ÎN PLAN DE ACȚIUNE ÎMPOTRIVA FOAMETEI” ne va muta lumea către o